Naturstar Csipkebogyó tea – Rosea pseudo-fructus
Csipkerózsa áltermés
„Több C-vitamint tartalmaz, mint bármely más vad vagy kerti gyümölcs, valamint bármely főzeléknövény. Általános erősítő legyengült állapotban vagy különböző betegségek után.”
(Rápóti-Romváry: Gyógyító növények)
Az 1-3 méter magasra megnövő vadrózsafajta (csipkerózsa) álbogyó termésének – közismerten „bogyó” – gyűjtése minden év augusztus végétől kezdődhet, mivel ekkor tartalmazza a legtöbb C-vitamint. A gyógynövény drogja a magoktól és a kellemetlen szőröktől megtisztított csipkehús. A csipkehúsból kitűnő erősítő, üdítő és élvezeti tea készíthető.
Gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövény tea:
A gyógynövény gondos és kíméletes feldolgozása, valamint a Naturstar tapasztalata garantálja a tea ellenőrzött minőségét:
- A gyógynövény hatásos részéből készül!
- Hatóanyagtartalma biztosított!
- Szennyezőanyagoktól mentes!
Elkészítés:
Készítheti hagyományosan forrázással is, viszont a C-vitamin és egyéb gyümölcssavak kioldódása érdekében előnyösebb hideg vízben legalább 12 órát áztatni. Ezt követően ismét felmelegíthető! Személyenként egy csészényi vízhez (2 dl) 1-2 filtert is adhatunk. A teavíz mikrosütőben is melegíthető, mivel a teafilter fém kapcsot nem tartalmaz!
Tárolás:
Száraz, tiszta helyen legfeljebb 25 C-on.
Nettó tömeg:
50 g, 25 db 2 g-s filtertasak aromazáró borítékban
Figyeljen oda a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozásra és az egészséges életvitelre!
Megvásárolom
A készítmény megvásárlásával 1 Hűségpont gyűjthető!